40 34 74 54

Yoga by Marilyn

Min egen personlige "Yogahistorie"

Jeg startede min yoga rejse med at gå til yoga i et par år. Jeg kunne mærke at det gjort noget ved mig og min krop – man kun gå ind med hovedpinde eller ondt i ryggen, og kom ud med ro på når man var færdig. 

 Jeg fik et tilbud om at tage en kort yogauddannelse og har aldrig fortrudt det – selv om det med sport eller idræt nok er det sidst, jeg har været kendt for!

Et hold blev til 2 og til 4, m.m. – i flere regi og med hold hjemme i egen studie og haven i de sidste år. Den første uddannelse igennem DGI ført til flere overbygningskurser og deltagelse på alverdens forskellige workshops – alt skulle prøves for at hjælpe mig finde min egen vej i yogaens verden. 

I 2017 tog jeg det store skridt og tog en 200 timers yogauddannelse med Nina Pfiefer med fokus på Mindfulness – og jeg blev endnu mere glad for at undervise og hjælpe min flok med at finde deres jordforbindelse og nærvær.

I 2019 opfyldt jeg en drømme og tog Restorativ Yoga uddannelsen fra Malika Baladi og Kirstine Stenvad   – og føler nu at jeg virkelig har fundet min niche med at pege folk i en retning hvor de passer på dem selv og giv kroppen lov til at restituere og heal sig selv, hvis man bare giver den lov…

Siden 2022 har jeg taget undervisning i flere emner, som overbygning på mit Restorativ Yoga Uddannelse fra Malika Baladi og Kirstine Stenvad.  Vi har arbejdet med Stress og Kropsbevidsthed, Enesessioner og at være Traumabevidst.  Jeg har siden skrevet en speciale med fokus på Fibromyalgi og kroniske smerter og hvordan Restorativ Yoga kan hjælpe – og det KAN! 

Jeg vil arbejde videre ved smertevidenskab og har planer om at tilbyde et mere specialiserede forløb for dem med Kroniske Smerter.  Hold øje med ‘Bevidst Pause’…

Jeg er i gang nu med (2024) Qi Gong og Dao Yin Yoga og Mentorship med Anemone Auora – og har fundet en fantastiske røde tråde som binder alle mine forskellige uddannelser sammen nu.  Jeg glæder mig til at kan dele endnu mere med min flok. 

Hvem ved hvor det næste skridt føre hen, men færdig bliver jeg nok aldrig, fordi yoga er en rejse og min bliver aldrig færdig. 

Yoga kan noget for kroppen og sindet på flere forskellige niveauer.

Yoga kan noget ved kroppen - styrken og stabilitet.

Kroppen bliver fysisk stærkere og mere fleksibel med tiden. Vi bruger vores egen kropsvægt til at udfordre muskler og bindevæv. Vi øver balance på mange forskellige måde.  Alt dette gør at kroppen bliver stærkere og mere modstandsdygtig i vores dagligdag.

Yoga kan noget i kroppen -ro, afspænding, nærvær, som fører til restituering og healing.

Vi bruger vores vejrtrækning som et fokus point under hele yogatimen, fordi at trække vejret helt ned i bunden af lungerne er optimalt for vores krop.  Vi nærer vores celler og vi kommer af med affaldsstoffer med hver eneste vejrtrækning.  Men ikke kun det, vi påvirker kroppens nervesystem og få fat i roen, når vi fokuserer på vores vejrtrækning.  

Den ro giver os tid til at mærke efter og lyt til hvordan kroppen reagere på den opgave vi har udsat den for, imens vi er ved at styrke den og bliv mere fleksibel.  Vi mærker efter spændinger og vurdere om de er nødvendig i dette øjeblik. Med mere ro kommer flere muligheder for kroppen til at nære cellerne og udskille affaldsstoffer, som før til restituering og helbredelse.  

En cirkel af det bedste slags! 

Yoga kan gå endnu dybere og påvirke sindet.

Når kroppen får ro, så er der plads til sindet også kan få ro og komme ind og finde sine rødder og jordforbindelse.  Det er her hvor magien sker!  

Mærker man måske ikke kun spændinger i muskler som er unødvendig, men også kan give sindet lov til at give slip på tanker og aktiviteter, som er uhensigtsmæssig.  Fascinerende den ændring, der sker når folk fanger magien og forstår hvad det kan for en.  Jeg føler at det er min opgave at hjælpe dem på deres rejse.  

Når man har fundet ro i sindet og den medfølgende jordforbindelse, så står man også stærkere i sin dagligdag og kan tackle hverdagens udfordringer fra et bedre sted.

Man bliver stærkere og mere fleksibel ikke kun i kroppen, men også i sindet!

Jeg elsker at kigge udover gulvet og se en flok som har fundet en lille oases af ro i deres ellers travl hver dag …

Stille nærvær… med nuet!

Jeg er født og opvokset på en gård i det vestlige Canada og kom til Danmark som udveksling elev og fandt mit andet hjem midt i Vendsyssel.  Jeg vendt tilbage nogle år senere, mødt min mand og vi rejste tilbage til Canada, hvor vi boede i 10 år.

Som skæbnen ville have det, vi skulle vende tilbage til Danmark, med vores 2 børn, for hvad er ved at være mange år siden nu.  Vi vendte tilbage til midt Vendsyssel og bosatte os, på en lille landejendom.  Jeg arbejder til daglig som deltid bogholder.

Vi har efterhånden en stor have og er i gang med at renovere og forny den (en mindste 10-årig plan!).  Jeg bruger den flittigt om sommeren til yoga, der hvor man kan forenes med både naturen og yoga. Jeg elsker dyr, at rejse nær og fjern og hyg mig med familien og venner. 

Marilyn Neilson